אמון הוא בין הנושאים הבסיסיים החשובים ביותר בין הורה לילד, ללא אמון הילד שלכם לא באמת "יספור אתכם" או אף יכבד אתכם. חוסר אמון בכם, אף יכול לפגוע בדימוי ובביטחון העצמי שלו.
יש לשים לב לכמה נושאים שיכולים להרוס את האמון של הילד שלכם בכם:
להבטיח ולא לקיים לא מעט מהפעמים הורים רוצים שהילד שלהם יקבל את הכי טוב, ירגיש הכי טוב ויחווה דרך משהו חומרי הצלחה בקשר שלהם אתו, או אף יחווה ריגוש חיובי דרך אותה ההבטחה. אל תבטיחו לילד שלכם דברים חומריים שלא תוכלו לעמוד בהם. לפעמים ההבטחה היא לא חומרית ויכולה להתבטא בפניות שלכם לבלות זמן איכות, גם כאן אם הבטחתם ולא קיימת הילד שלכם יזכור זאת, יתאכזב מכם ויפגע. אם קבעתם אתו זמן תעמדו בהבטחתכם לממש אותה.
הצבת גבולות במידה ולא תעשה שיעורי בית, לא תראה טלוויזיה שבוע "מכירים את זה?" לתת עונשים לא מציאותיים ואחר כך לא לעמוד בהם יצור בדיוק את ההפך, הילד שלכם לא יאמין לסמכות שלכם יותר, וחוסר האמון הזה ישליך גם על מצבים אחרים בבית ומחוצה לו.
לא לדבר על הילדים כאילו הם לא נמצאים לידכם לפעמים הורים מדברים על הבעיות עם הילד שלהם עם מישהו אחר כשהילד נמצא לידם. זה לא מכבד וזה מבייש אותו לשמוע דברים כשהוא נוכח למסרים האלו. מצב זה יוצר אצלו חוסר אמון בכם. אתם לא "שומרים" עליו בפני האחר, אתם מביישים אותו. אם ברצונכם לומר משהו על הילד שלכם והוא בוודאי שלילי חסכו מעצמכם את האפשרות לומר זאת בפני אחרים.
חוסר הקשבה לא תמיד יש לנו את האנרגיה והכוחות להקשיב ממש לילד שלנו. ילדים מבינים עניין מהר מאוד ובמידה ובאמת לא היינו נוכחים איתם ובהקשבה אליהם, הם יפגעו וירגישו שלא ממש אכפת לכם. תנסו להימנע מכך, ובמידה וזה קרה תייצרו זמן חדש שבו אתם כן נוכחים ומקשיבים, ואף תתנצלו על חוסר הנוכחות הקודם ותסבירו למה.
חוויות פחות מילים ילד לומד יותר מחויות ופחות ממלל. ככל שתעשו איתם באופן פעיל חוויות ללא שיפוטיות או ביקורת, ילדכם יבין שאתם "רואים" אותו, במיוחד אם זו חוויה שהוא מאוד יאהב לעשות. תנסו למצוא מכנה משותף אתו בזמן רציף ושבועי לאותה חוויה חיובית שחוזרת על עצמה. זו אפשרות נהדרת לרכוש את אמונו.
תזכרו שאם אבדתם אמון תצטרכו להחזיר אותו, לפעול עבורו, התהליך ביצירת אמון מחודש יכול לקחת זמן ואסור לוותר או להפסיקו באמצע.
מורי טויק לצמוח מחדש – מרכז העצמה
Comments